Kerstsfeer in Museum Hoeksche Waard

Het wordt een gewoonte dat Museum Hoeksche Waard op tweede kerstdag geopend is. Ook dit jaar zijn bezoekers welkom.

 

Nieuw is de avondopenstelling op woensdag 20 december. Tussen 19.00 en 22.00 uur is ’t Hof van Assendelft open. Dit prachtige monumentale huis wordt in traditionele kerstsfeer gebracht. Die avond kan ieder op eigen gelegenheid rondlopen, of meegaan met de aanwezige gids. Bij het sfeervolle gebeuren hoort uiteraard ook een stemmig muziekje. Daarvoor zijn twee accordeonisten aangetrokken. Een kerstverhaal ontbreekt niet; het wordt in het Hoeksche Waardse dialect voorgelezen. Bij de entreeprijs is een gratis consumptie inbegrepen. 

 

Wie met de auto komt, kan het best parkeren bij de sporthal en dan via het Laantje van Assendelft naar het Hof lopen. 

Om de avondopenstelling voor te bereiden is ’t Hof van Assendelft ‘s middags gesloten. 

 

Op tweede kerstdag zijn zowel ’t Hof als boerderij Oost-Leeuwenstein open. In ‘t Hof is er een winterfair met een aantal verrassende kramen. De medewerkers zijn gehuld in kleding van vroeger en er wordt voorgelezen aan kinderen.

In de boerderij is de tentoonstelling Presentje Kunst te bezoeken, maar als extra zijn er kerststalletjes en engelen in de Jan de Rooy-kamer te zien. Op het winterterras bij het zomerhuis van Oost-Leeuwenstein is met de consumptiebon koffie, thee en glühwein te krijgen. En voor vervoer van het ene naar het andere gebouw wordt gezorgd: op vertoon van het toegangsbewijs voor het museum mogen bezoekers mee met de paard en wagen van de kerstman. Rondom de gebouwen worden happy stones neergelegd.

Boerderij Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord
Tel. 0186-601535

't Hof van Assendelft
Hofweg 13 (ook postadres)
3274 BK Heinenoord
Contact

Privacy statement en cookiebeleid 

@ Museum Hoeksche Waard

KvK 41118538
NL36RABO0351102450

Boerderij Oost-Leeuwenstein is geheel rolstoeltoegankelijk, ‘t Hof van Assendelft gedeeltelijk, daar is een traplift. In beide gebouwen is een invalidentoilet.