Hét cadeau voor december 2023

Wie dit fraai uitgevoerde boek over de geschiedenis van de Hoeksche Waard nog niet op de tafel heeft liggen, kan in de komende cadeauperiode zijn of haar slag slaan. De Canon van de Hoeksche Waard is een selectie van 50 onderwerpen, die de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen markeren in de Hoeksche Waardse geschiedenis van 2500 voor Christus tot heden. De geschiedenis van de Hoeksche Waard en van Tiengemeten wordt door 26 schrijvers vlot verteld in 50 korte hoofdstukken, die los van elkaar gelezen kunnen worden en zijn met 500 foto’s, schilderijen en kaarten in beeld gebracht. Euforische hoogtepunten en dramatische dieptepunten komen aan bod.

De derde druk van De Canon van de Hoeksche Waard is van de pers gerold. Dit lijvige fullcolour boek vertelt de geschiedenis van het eiland aan de hand van 50 hoofdstukken. Van de prehistorie tot het heden.  Ook is het boek  in de webwinkel van het museum te kopen. De prijs van de derde druk is 34,50 euro. Niet veel voor zo’n mooi boekwerk, waaraan de redactie, de beeldredactie en de auteurs jarenlang hebben gewerkt. De Hoeksche Waardse canon is het perfecte cadeau voor bijvoorbeeld een verjaardag of gewoon voor jezelf. 

 

Het boek ligt te koop in Museum Hoeksche Waard in Heinenoord en in alle boekhandels, musea en bezoekerscentra in de Hoeksche Waard en omgeving.

 

Willy Spaan & Rein van der Waal (red.)

De Canon van de Hoeksche Waard,

50 vensters op de eilandgeschiedenis

Uitgave Museum Hoeksche Waard 2022 (derde druk)

376 pagina’s, 500 illustraties, verkoopprijs € 34,50.

Bekijk het lovende commentaar van Hans Goedkoop (de pressentator van Andere Tijden) tijdens de presentatie van de Canon


Boerderij Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord
Tel. 0186-601535

't Hof van Assendelft
Hofweg 13 (ook postadres)
3274 BK Heinenoord
Contact

Privacy statement en cookiebeleid 

@ Museum Hoeksche Waard

KvK 41118538
NL36RABO0351102450

Boerderij Oost-Leeuwenstein is geheel rolstoeltoegankelijk, ‘t Hof van Assendelft gedeeltelijk, daar is een traplift. In beide gebouwen is een invalidentoilet.