BgMax

  Bouw nieuwe depot

Bouw nieuwe depot

Beelden voortgang bouw nieuwe depot.    Het depot wordt gebouwd op de plaats waar...

Expositie speelgoed

Expositie speelgoed

Expositie SPEEL-GOED  een spel van educatie en emancipatie  van 26 september...

Opening expo speelgoed

Opening expo speelgoed

Lola Nouwens, Lego master 2020, heeft onze speelgoedtentoonstelling geopend.    Klik...

Welkom bij Museum Hoeksche Waard

We ontvangen u met open armen in de Herenboerderij Oost-Leeuwenstein. De maatregelen van de overheid zijn m.i.v. 29 september weer aangescherpt; uiteraard houden wij ons aan de 1,5 meter afstand en zorgen we voor de passende hygiëne. We doen er alles aan om u te laten genieten van onze vaste collectie en de fraaie expositie SPEEL-GOED.

Plan vooraf uw bezoek door een datum en tijdslot (starttijd) te reserveren via onderstaande button. Lukt dat niet dan kunt u zich ter plekke melden en inschrijven bij de receptiebalie. Zijn er dan teveel bezoekers in het betreffende tijdslot dan zal u moeten wachten tot er weer plaats is.

De maatregelen van de overheid omvatten een dringend verzoek aan het museumpersoneel en museumbezoek een mondkapje te dragen. In het museum zijn mondkapjes verkrijgbaar. Wanneer dit een besluit wordt zal het museum dit opvolgen. 

 

 Klik op de button voor de

aanmeldpagina 

 Klik op de button  

 aanmelden  Logo 1 rijksoverheid met beeldmerk't Hof van Assendelft is nog gesloten, voorlopig nog tot 1 november 2020.   

 

 Opening Expositie SPEEL GOED,

 Lola Nouwens, Lego master 2020, heeft onze speelgoedtentoonstelling digitaal geopend. 

foto Lola  Klik hier om het filmpje van de opening te zien.

 

Een huwelijksvoltrekking in ’t Hof is, met enige aanpassing wel mogelijk. Groepsontvangsten en open rondleidingen kunnen we helaas tot nader order niet aanbieden.

We houden u hier en via social media op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en

hopen u snel weer in het museum te mogen begroeten!

 

Op een kwartier rijden van Rotterdam, vlakbij de A29, vindt u het Museum Hoeksche Waard. Twee kapitale naast elkaar gelegen rijksmonumenten vormen een sfeervol historisch complex.
 
De herenboerderij Oost-Leeuwenstein en het statige Hof van Assendelft zijn de afgelopen jaren gerenoveerd en opnieuw ingericht. Sinds 2017 is Museum Hoeksche Waard Erkend Museum.
 
‘Van Heer tot Errebaaier’ 
In het museum ontmoet u de ambachtsvrouwe, herenboer, dorpsdokter, vakman, winkelierster, landarbeider en het schoolkind. Duidelijk wordt de  ongelijkheid, die vroeger als vanzelfsprekend bestond tussen heren en  arbeiders en tussen mannen en vrouwen.
  
U ziet hoe men vroeger leefde en werkte. Van de rijke herenboer tot de arme landarbeider, allemaal hebben ze de Hoeksche Waard  gevormd tot wat ze nu is.
 
Herenboerderij Oost-Leeuwenstein
Deze monumentale herenboerderij stamt uit de 17de eeuw, het bijbehorende unieke zomerhuis uit de 18de eeuw. De grote schuur is ruim 150 jaar geleden verbouwd tot het huidige ‘middenlangsdeeltype’ dat kenmerkend is voor de Hoeksche Waard. Hier woonden boeren met veel land, veel oogst, waarvoor ze grote schuren nodig hadden. De familie Leeuwenburgh heeft hier generaties lang gewoond en geboerd.
 
‘t Hof van Assendelft
In dit prachtige 18de eeuwse ambachtsherenhuis stapt u in een andere wereld, die van de welgestelde klasse. Beneden zijn stijlkamers ingericht met objecten uit de vaste collectie. Een historische keuken, kelder, opkamer met bedstede en een statige salon, dompelen u onder in de 19de  eeuw. Bijzonder is het bijna 200 jaar oude panoramabehang in de salon. Op de bovenverdieping  treft u ambachtsvrouwe Sara Louisa du Faget van Assendelft en ontdekt u hoe de Hoeksche Waard door de eeuwen heen is gemaakt.
 
Hoeksche Waard
Wist u dat de Hoeksche Waard met mensen- en paardenkracht is gemaakt, land dat gewonnen is op de zee? Meer dan 60 inpolderingen zijn sinds de 15de eeuw nodig geweest om de Hoeksche Waard zijn huidige vorm te geven. De expositie in ’t Hof van Assendelft vertelt over de invloed die de elite van ambachtsheren en polderbestuurders heeft gehad op de ontstaansgeschiedenis van de Hoeksche Waard. 
Wat heeft Museum Hoeksche Waard u nog meer te bieden? Dat kunt u allemaal vinden op deze website.

 

 

                                            Foto's op deze website zijn gemaakt door Jacqueline Koster, Anneke Klootwijk, Alie Groenendijk e.a.

 

 

22
okt
Museum Hoeksche Waard Boerderij Oost-Leeuwenstein Dorpsstraat 13 3274 BB Heinenoord
Datum: 22 oktober 2020, 00:00

07
nov
Museum Hoeksche Waard Boerderij Oost-Leeuwenstein Dorpsstraat 13 3274 BB Heinenoord
Datum: 07 november 2020, 14:00

29
nov
Museum Hoeksche Waard Boerderij Oost-Leeuwenstein Dorpsstraat 13 3274 BB Heinenoord
Datum: 29 november 2020, 14:00

09
jan
Museum Hoeksche Waard Boerderij Oost-Leeuwenstein Dorpsstraat 13 3274 BB Heinenoord
Datum: 09 januari 2021, 14:00

24
jan
Museum Hoeksche Waard Boerderij Oost-Leeuwenstein Dorpsstraat 13 3274 BB Heinenoord
Datum: 24 januari 2021, 14:00

0
Shares