Nieuw bestuurslid

Per 1 juni 2024 is Leo Hooghwerff benoemd als bestuurslid van Museum Hoeksche Waard.

Hij is geboren en getogen in Strijen en is later gaan studeren in Delft waar hij is afgestudeerd op Utiliteitsbouw.

Nadat hij eerst drie jaren werkervaring bij Rijkswaterstaat had opgedaan is hij in 1997 in het aannemingsbedrijf van vader gaan werken. In 2001 heeft als de derde generatie samen met zijn broer Kees het bedrijf Gebrs. Hooghwerff overgenomen. Het aannemingsbedrijf heeft niet alleen nieuwbouw van woningen, scholen en bedrijfspanden gerealiseerd, maar ook verbouwingen in combinatie met restauraties. Voorbeelden hiervan zijn Hoeve Dorpzigt in Zuid-Beijerland, waarin onder andere het hospice is gevestigd en Hoeve Dijkzigt in Oud-Beijerland, waarin twee groepen onder begeleiding wonen.

Verder is het Museum Land van Strijen van een bouwvallige smederij opgebouwd tot het huidige museumgebouw. In 2011 is tevens ‘t Hof van Assendelft, één van de gebouwen van Museum Hoeksche Waard gerestaureerd en gerenoveerd. De interesse in de bouw in zijn algemeenheid en het herstel van oude historisch waardevolle gebouwen in het bijzonder zijn kenmerkend voor Leo en voor het bedrijf.

Het bestuur is erg blij met de komst van Leo Hooghwerff en kijken uit naar een fijne samenwerking.

Boerderij Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord
Tel. 0186-601535

't Hof van Assendelft
Hofweg 13 (ook postadres)
3274 BK Heinenoord
Contact

Privacy statement en cookiebeleid 

@ Museum Hoeksche Waard

KvK 41118538
NL36RABO0351102450

Boerderij Oost-Leeuwenstein is geheel rolstoeltoegankelijk, ‘t Hof van Assendelft gedeeltelijk, daar is een traplift. In beide gebouwen is een invalidentoilet.