1e paal depot geslagen

Maandag 18 mei 2020 was een heuglijke dag voor het Museum Hoeksche Waard. Wethouder H. van Waveren sloeg de eerste paal voor de fundering van het nieuwe museumdepot. Met deze handeling begon de heer Van Waveren aan de uitvoering van de lang gekoesterde wens een eigen depot te bouwen. Omstreeks september van dit jaar zal het gebouw gereed zijn om te worden ingericht. De IJsclub Heinenoord krijgt een deel van het gebouw ter beschikking.

paalslaan depot paalslaan1

Opening museum na corona lockdown

Corona opening

Woensdag 3 juni 2020 zal ons nog lang heugen. Om 13.00 uur opende de Herenboerderij Oost-Leeuwenstein de deuren voor het publiek. Twee en een halve maand was het museum gesloten vanwege de corona lockdown. Geheel volgens het protocol is in het museum een eenrichtingsverkeer aangelegd. De baliemedewerkers en het bezoek zijn beschermd door de speciaal in eigen atelier vervaardigde 'kuchschermen.' Dit zal vast het woord van 2020 worden.