Juliana, Een eeuw in poppen

Expositie verlengd!

Wegens overweldigend succes wordt de tentoonstelling 'Julia, Een eeuw in poppen' drie weken verlengd. Bij hoge uitzondering kunt u nog even van de mooie en antieke poppen uit de Koninklijke Verzamelingen genieten. We zijn heel blij dat de Koninklijke Verzamelingen ons verzoek tot verlenging van de bruikleen heeft ingewilligd. De tentoonstelling blijft staan tot en met zondag 19 maart aanstaande. 

Koningin Juliana kreeg gedurende haar leven ruim zeshonderd poppen cadeau. Deze zijn ondergebracht bij de Koninklijke Verzamelingen in Den Haag. Een selectie van ongeveer zeventig poppen is van 29 oktober t/m 26 februari 2023 in Museum Hoeksche Waard te zien.

 

In haar jeugd kreeg Juliana vooral poppen met Nederlandse klederdracht. Later ontving zij ook poppen van internationale delegaties. De poppen staan symbool voor het land, de cultuur, het beroep of de vereniging van de schenker. De collectie weerspiegelt zodoende de maatschappelijke en historische ontwikkelingen over een periode van bijna een eeuw. Grote foto’s geven een beeld van verschillende periodes uit het leven van Juliana.

 

Bruiklenen van musea in Sommelsdijk en Goes en van particulieren vertegenwoordigen samen met kleding en poppen uit de eigen museumcollectie de klederdracht van de Zuid-Hollandse Eilanden en de provincie Zeeland. Ook worden herdenkingsvoorwerpen gerelateerd aan Koningin Juliana tentoongesteld.

 

De videoclip geeft een indruk van de expositie weer. Het is de moeite waard om de reizende tentoonstelling door Nederland en Duitsland te bezoeken. Museum Hoeksche Waard is de laatste locatie waar deze opgesteld is.

 

Tijdens deze bijzondere wisseltentoonstelling wordt een toeslag van 3,- euro gerekend, op de entreeprijs. Daarnaast zullen we verschillende activiteiten organiseren rond Koningin Juliana en de Hoeksche Waard.

 

Bij de tentoonstelling is een rijk geïllustreerd boek (Duits / Engels) verschenen. De prijs hiervan bedraagt slechts 14,95 euro. Een bijlage in het Nederlands is inbegrepen.

 

Voor deze tentoonstellingen zoeken we nog sponsoren. Heeft u interesse, dan kunt u de directeur Dirk-Jan List mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Poppen uit de collectie

foto's collectie Koninklijk Huis

Boerderij Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord
Tel. 0186-601535

't Hof van Assendelft
Hofweg 13 (ook postadres)
3274 BK Heinenoord
Contact

Privacy statement en cookiebeleid 

@ Museum Hoeksche Waard

KvK 41118538
NL36RABO0351102450

Boerderij Oost-Leeuwenstein is geheel rolstoeltoegankelijk, ‘t Hof van Assendelft gedeeltelijk, daar is een traplift. In beide gebouwen is een invalidentoilet.