Lezing eerste Nederlandse vrouwenexpeditie in de Himalaya

donderdag 21 februari 2019 19:30 - 21:00
Museum Hoeksche Waard - Hofweg 13
Heinenoord

Myra de Rooy, dochter van Jan de Rooy (oprichter en conservator van Museum Hoeksche Waard) geeft op donderdag 21 februari 2019 een lezing met als titel 'Eerste Nederlandse vrouwenexpeditie' in de Himalaya'. De lezing vindt plaats in 't Hof van Assendelft, Hofweg 13 in Heinenoord.

Chamlang
Chamlang is een inspirerend en spannend reisavontuur over zes Nederlandse vrouwen die zonder hulp van Sherpa’s of andere klimmers een ruim 7.000 meter hoge bergtop in de Himalaya beklimmen. De vrouwenexpeditie was een unicum en niet zonder gevaar: onstuimig weer, lawines, gletsjerspleten, steenslag en staalhard ijs.

Via een powerpoint presentatie wordt u meegenomen op deze bijzondere reis. Behalve het indrukwekkende berglandschap en de fysieke inspanningen komt ook de interactie binnen het klimteam aan bod. Wat doet het nemen van extreme risico’s en het afhankelijk zijn van elkaar met je? Is er onderlinge empathie en saamhorigheid of blijven de deelnemers eenlingen met slechts één doel: de top.

Myra de Rooy
Geoloog Myra de Rooy is naast schrijver en fotograaf ook bergbeklimmer. Ze maakte veel solotochten in afgelegen berggebieden in Tibet, de Himalaya en Noorwegen. Over haar ervaringen heeft ze vier boeken geschreven: Vrouwen in Boeddha’s Bergen, Het Windpaardhuis, Dochters van de Bergen en Chamlang.

Inloop in 't Hof van Assendelft vanaf 19.00 uur, aanvang lezing 19.30 uur tot circa 21.00 uur.

Entree voor de lezing bedraagt € 15,00 inclusief twee consumpties. Voor Vrienden van het Museum en houders van de Museumkaart bedraagt de entree € 12,50 inclusief twee consumpties.

Kaarten kunt u bestellen via deze link

Alle datums

• donderdag 21 februari 2019 19:30 - 21:00