Open rondleidingen met gids 2019

Ontdek meer in het museum, mèt gids!

Rondleidingmetgids.jpg.webDe open rondleidingen zijn bedoeld voor individuele bezoekers, zodat zij ook de gelegenheid krijgen om deel te nemen aan een rondleiding met gids. Voor groepen vanaf 6 personen worden al regelmatig op afspraak rondleidingen gegeven in het museum.

U betaalt alleen de entree, de rondleiding is gratis. Vrienden van het museum, houders van de Museumkaart of Rotterdam Pas betalen geen entree.

De Open Rondleiding begint om op 28 september van 14.00 uur- 15.30 uur in 't Hof van Assendelft, Hofweg 13,3274 BK Heinenoord. Aanmelden voor deze rondleiding is niet nodig.

Lezing Barendrechtse Brug 3 oktober

Naar de overkant

barendrechtse brug 1Heinenoord – De Barendrechtse brug: een legendarische oeververbinding, die bijna

honderd jaar lang ons eiland aan de rest van Holland knoopte. En het eeuwige

Moordenaartje, dat er overheen reed. Op 3 oktober wordt in Museum HW een boeiende

presentatie gehouden over de brug en het oude trammetje. Het traject, de reizigers, de

Barendrechtse brug en het landleven in de Hoeksche Waard komen weer even tot

leven. Een nieuw boek wordt gelanceerd en niet eerder getoonde foto’s passeren de

revu.

Aanmeldformulier lezing

Lees meer: Lezing Barendrechtse Brug 3 oktober

Feestelijke opening Kinderboekenweek 2019

kinderboekenweek 219Woensdagmiddag 2 oktober opent de Bibliotheek Hoekse Waard op feestelijke wijze de Kinderboekenweek 2019 bij het Museum Hoeksche Waard in Heinenoord.

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is ‘Reis mee!’. Daarom staan er die middag allerlei gave voertuigen, zoals een brandweerwagen en een legertruck, klaar voor een avontuur! De Kunstbus rijdt voor met een knutselactiviteit met je eigen fiets, er is een vervoersmiddel van vroeger te bewonderen, er zijn leuke knutselactiviteiten en natuurlijk wordt er ook voorgelezen. Kortom; een middag die kinderen van 4-12 jaar uit de Hoeksche Waard niet mogen missen!

Kom daarom op woensdagmiddag 2 oktober om 13:30 uur naar het Museum Hoeksche Waard in Heinenoord en reis met ons mee! De middag is vrij toegankelijk en eindigt om 16:00 uur.

Archeologische evenement 12 en 13 oktober

archeo2In oktober zijn de landelijke archeologiedagen, waarop archeologie uitvoerig in de belangstelling staat. Stichting Archeologie Hoeksche Waard (SAH) doet hier voor het tweede jaar aan mee.

Zaterdag 12 oktober van 10.00 - 16.00 uur en op

Zondag 13 oktober van 13.00 - 16.00 uur.

Net als vorig jaar vindt dit evenement plaats bij boerderij Oost- Leeuwenstein van het Museum Hoeksche Waard Dorpsstraat 13, 3274 BB Heinenoord. Entree volwassenen € 5,25 en kinderen € 3,25. Vrienden van het museum, houders van de Museumkaart of Rotterdam Pas betalen geen entree.

Lees meer: Archeologische evenement  12 en 13 oktober

75 jaar bevrijding van Nederland 1944-1945

oorlog in de Hoeksche Waard

Lees alles over de gebeurtenissen in de Hoeksche Waard, over de strijd, het dagelijks leven, de Joden, het verzet, de inundatie en evacuatie.

Oorlog in de Hoeksche Waard 1940-1945.

Dit standaardboek over de oorlog wordt door Ad van Liempt ‘een parel van regionale geschiedschrijving’ genoemd.

Ook een waardevol en rijk geïllustreerd cadeauboek.

Verkrijgbaar in het museum en in de boekhandel voor 17,95  euro.

Lees meer: 75 jaar bevrijding van Nederland 1944-1945