Slotmanifestatie Suze Groeneweg campagne

De Slotmanifestatie van de Suze Groeneweg Campagne wordt gevierd op zaterdag 30 juni en vindt plaats  in de Nederlands Hervormde Kerk, Hofweg 2a en Museum Hoeksche Waard, Hofweg 13, beiden in Heinenoord. Er is een aantrekkelijk programma samengesteld, lees meer, inloop om 13.00 uur en het programma duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Dit jaar wordt op 3 juli gevierd dat Suze Groeneweg precies 100 jaar geleden als eerste vrouw de Kamer betrad. En dan nog wel een vrouw uit de Hoeksche Waard. Misschien was Suze een feministe van het eerste uur zonder het van de daken te schreeuwen. Ze wilde als gelijke opgaan in de mannenwereld.

Volgens Monica den Boer, momenteel Tweede Kamerlid uit de Hoeksche Waard, beschouwde Suze goed onderwijs als de toegangspoort naar een beter leven. “Een vrouw met moed. Bevlogenheid. Een voortdurende inzet. En enorm doorzettingsvermogen.”

Museum Het Land van Strijen brengt het bijzonder verhaal en leven van Suze Groeneweg in beeld in een expositie ‘Van schoolbank tot kamerzetel’ die duurt tot 28 juli. De vele activiteiten van Suze worden samengevat in 20 panelen, gevuld met originele stukken en foto’s van 1875 tot 1940. Het museum is gevestigd aan de Kerkstraat 47 te Strijen en is geopend op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Kunst en cultuur in de Hoeksche Waard

Kunst en cultuur verdienen een plek in de vorming van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard!

Vrijwilligerswerk.......iets voor u?

Vrijwilligerswerk..............iets voor u??? Kijk eens bij de vacatures voor vrijwilligerswerk bij Museum Hoeksche Waard.

Voor meerdere functies worden vrijwilligers gevraagd; er is vast iets bij wat voor u interessant kan zijn. Hebt u naast uw baan nog tijd over of bent u gestopt met werken en zoekt u een nuttige en leuke vrijwilligersfunctie, dan is Museum Hoeksche Waard vast iets voor u.