Open rondleidingen met gids 2019

Ontdek meer in het museum, mèt gids!

Rondleidingmetgids.jpg.webDe open rondleidingen zijn bedoeld voor individuele bezoekers, zodat zij ook de gelegenheid krijgen om deel te nemen aan een rondleiding met gids. Voor groepen vanaf 6 personen worden al regelmatig op afspraak rondleidingen gegeven in het museum.

U betaalt alleen de entree, de rondleiding is gratis. Vrienden van het museum, houders van de Museumkaart of Rotterdam Pas betalen geen entree.

De Open Rondleiding begint om op 27 juli van 14.00 uur- 15.30 uur in 't Hof van Assendelft, Hofweg 13 te Heinenoord. Aanmelden voor deze rondleiding is niet nodig.

Rondleidingen Aris Roskam

Kunstenaar Aris Roskam geeft rondleiding langs tentoonstelling

BUCKDANNY3Op woensdag 10 juli en zaterdag 10 augustus geeft kunstenaar Aris Roskam in Museum Hoeksche Waard een rondleiding waar zijn eigen werk te zien is in de tentoonstelling. Tijdens de rondleidingen vertelt Roskam over zijn techniek, materiaalgebruik en inspiratie. Hij is bekend vanwege zijn humor in de kunst. Vaak bewegen zijn kunstwerken hetzij op stroom hetzij op windenergie hetzij met elastiekjes en hij maakt er zelf filmpjes bij die de werking ervan uitleggen. Dat is wellicht iets dat hij van zijn werk als natuurkundeleraar heeft overgehouden: toelichten, uitleggen en altijd met gevoel voor humor. Vanzelfsprekend is er uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen.

Lees meer: Rondleidingen Aris Roskam

Aris Roskam "Wereldberoemd in de Hoeksche Waard".

Aris Roskam "Wereld beroemd in de Hoeksche Waard".

“Waar gaat het leven over? Eigenlijk gaat het leven toch nergens over?” Hij neemt het allemaal niet te serieus. Aris Roskam (1947) uit Strijen maakt kunst met humor. En wel in vier soorten: De bewegers, de witgoed-afdeling, gewone schilderijen en de voer- en vaartuigen. Zijn opleiding als vliegtuigbouwkundige is in veel van zijn werken terug te zien. Vaak bewegen zijn kunstwerken hetzij op stroom hetzij op windenergie hetzij met elastiekjes, en hij maakt er zelf filmpjes bij die de werking ervan uitleggen. Dat is wellicht iets dat hij van zijn werk als natuurkundeleraar heeft overgehouden: toelichten, uitleggen en altijd met gevoel voor humor. De ‘gewone’ schilderijen die hij maakt, veelal in olieverf en op paneel uitgevoerd, hebben vaak prachtige titels als “Suikerbietdialoog”, “Schaduwwerpende vlieg” en “Anti-emancipatorische afbeelding of vlindervangst.” De witgoed of kabouterachtigen, zoals hij dat noemt, zijn beelden, figuren van gips ,gegoten en vervolgens betekend en beschilderd.

Van 8 juni t/m 6 oktober 2019 in Museum Hoeksche Waard. Bekijk de flyer of ga naar: Lees meer!