BgMax

'Ons Echte Goud' te zien tijdens de museumweek

Tijdens de museumweek wordt op zaterdag 13 april is een film uit de oude doos vertoond. De film laat prachtige beelden zien van de suikerfabriek in Oud-Beijerland, de mensen die er werkten, het vervoer van de bieten, Oud-Beijerland in de jaren 30-40. De film duurt ruim 17 minuten en wordt doorlopend vertoond tussen 10.00 en 17.00 uur. Lees meer. 

 

Het is zomaar een voorbeeld van 'Goud' uit onze collectie. De film werd eind vorig jaar 'opgepoetst', de 8mm film is namelijk helemaal gedigitaliseerd en daarbij zijn de beelden voor zover het kon ook digitaal 'verbeterd'. Een film uit de oude doos, digitaal opgepoetst.

Mededelingen.................

Museum Hoeksche Waard is geopend tijdens tweede Paasdag 22 april van 13.00 tot 17.00 uur. Normale entreeprijzen gelden, Vrienden van het Museum en houders van de Museumkaart en Rotterdam Pas mogen gratis naar binnen.

 

Op Koningsdag zaterdag 27 april is het museum gesloten. Op die dag is er dus ook geen Open Rondleiding met gids.

 

Tijdens de meivakantie van 19 april tot en met 5 mei is er geen kinderactiviteit. Tijdens deze vakantie kunnen kinderen wel de speurtocht door het museum doen. Entree kinderen € 3,25, volwassenen € 5,25.

(Let op: Museum Hoeksche Waard is gesloten op ma en di).

 

Fondsenwerving nieuw depot

De collectie van Museum Hoeksche Waard wordt momenteel op drie locaties bewaard. De omstandigheden in deze depots zijn niet overal gunstig. Het museum kreeg in 2017 de status Erkend Museum, een van de vereisten hiervoor is dat de collectie wordt opgeslagen in een depot met klimaatbeheersing.

 

Het is daarom een grote wens van Museum Hoeksche Waard om de starten met de bouw van een nieuw te bouwen depot tussen ’t Hof van Assendelft en Boerderij Oost-Leeuwenstein in. De bouw van dit depot kan starten zodra de financiering rond is. Meer informatie over het te bouwen depot vindt u hier.

Het museum is nog op zoek naar sponsors. Vindt u het ook belangrijk dat het erfgoed van de Hoeksche Waard op de juiste manier bewaard wordt voor de toekomst, lees dan hier over de plannen voor het nieuwe depot.

 

Voor meer informatie omtrent het depot kunt u contact met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Zonder collectie geen museum. En dus ook geen erfgoededucatie meer voor de jeugd in de Hoeksche Waard. 

 

 

 

Vrijwilligerswerk.......het fundament onder het museum

Iets voor u??? Museum Hoeksche Waard is op zoek naar U!

 

Het museum is blij met het groeiend aantal bezoekers, zowel individueel als in groepen. Dat kan ook niet anders, want naast de nieuwe expositie 4000 jaar Hoeksche Waard organiseert het museum tal van activiteiten en evenementen…….en daar zijn heel veel vrijwilligers bij nodig.

Sinds de heropening in 2012 is een gestroomlijnde organisatie opgezet met en door vrijwilligers. Naast de vaste expositie is er een jaarlijks wisselende tentoonstelling en worden regelmatig lezingen, rondleidingen georganiseerd en vinden er tal van andere activiteiten plaats.

 

Voor veel taken kan het museum versterking gebruiken. Sommige werkzaamheden gebeuren in groepsverband, denk aan receptie en horeca. Hiervoor worden meerdere vrijwilligers gevraagd. Op andere gebieden zijn slechts enkele mensen actief zoals een coördinator voor evenementen of voor media. De werkgroep educatie heeft te maken met een toenemend aantal schoolbezoeken en kindermiddagen en kan daarbij extra mensen gebruiken. Werkt u liever in een rustige omgeving, dan kunt u aan de slag als beeld-beschrijver van foto’s of adlib, het beschrijven van de collectie. Als u liever buiten aan het werk bent; ook de tuingroep kan extra hulp gebruiken. Voor de vrijwilliger is het werk in het museum een zinvolle vrijetijdsbesteding en kan ook bijdragen aan uw persoonlijke ontwikkeling. Iets voor u??? Doen!!!

Heeft u tijd beschikbaar naast uw baan of bent u gestopt met uw actieve loopbaan, denk dan eens na of vrijwilligerswerk bij het Museum Hoeksche Waard iets voor u is. U werkt op een bijzondere werkplek die van historisch belang is binnen de Hoeksche Waard. Voor uitgebreide informatie, kijkt u eens naar het overzicht vacatures op deze website. U kunt natuurlijk ook een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch contact opnemen onder nummer 0186-601535.

 

Ontdek meer in het museum, mèt gids!

Weet u eigenlijk wel hoe interessant de maandelijkse Open Rondleidingen met gids zijn? Van februari tot en met november staan elke laatste zaterdag van de maand de gidsen voor u klaar. De ene keer in 't Hof van Assendelft, de andere keer bij boerderij Oost-Leeuwenstein. 

 

Bij de Open Rondleidingen wordt tevens een verhaal in het mooie Hoeksche Waards dialect verteld door een van de leden van de werkgroep Dialecten. Na afloop van de rondleiding kunt u desgewenst het andere museumgebouw nog bekijken. Natuurlijk kunt u ook genieten van een lekker kopje koffie of thee en rondneuzen in de museumwinkel.

 

De rondleidingen starten om 14.00 uur en duren tot ongeveer 15.30 uur. U betaalt alleen entree, de rondleiding is gratis. Vrienden van het museum en houders van de Museumkaart of Rotterdam Pas betalen geen entree. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

De Open Rondleidingen zijn bedoeld voor individuele bezoekers, zodat zij ook de gelegenheid krijgen om deel te nemen aan een rondleiding met gids. Voor groepen vanaf 6 personen worden al regelmatig op afspraak rondleidingen gegeven in het museum.