HET NIET TE MISSEN GESCHIEDENIS FESTIVAL

Drie dagen geschiedenis beleven op drie verschillende manieren. Niet kijken, maar zelf doen! Tijdens dit festival koppelen we de tentoonstelling 4000 jaar Hoeksche Waard aan allerlei activiteiten. HET NIET TE MISSEN GESCHIEDENIS FESTIVAL bestaat uit drie dagen. Iedere dag wat anders, dus let goed op wat je wilt doen.

10 mei Tour langs de Boer

11 mei College Tour - Archeologie

12 mei DIY day (do it yourself day)

Museum gesloten op Koningsdag 27 april

Gesloten 3

College Tours

Vanaf 11 mei 2018 start Museum Hoeksche Waard met verschillende College Tours in het kader van de expositie 4000 Jaar Hoeksche Waard.

Verdere data, onderwerpen en prijzen zijn nog niet bekend. Houd u onze website en facebook pagina in de gaten voor meer informatie.

Boek van de maand: Oorlog in de Hoeksche Waard 1940-1945

'Oorlog in de Hoeksche Waard 1940-1945' is uitgegeven door Museum Hoeksche Waard ter gelegenheid van de 70 jarige bevrijding van Nederland, gelijktijdig met de gelijknamige expositie van 16 april 2015 tot 27 maart 2016.

Het boek zal gedurende de maand mei 2018 verkocht worden voor € 15,00 en is te koop op beide locaties van het museum, 't Hof van Assendelft en boerderij Oost-Leeuwenstein. Daarna kost het boek weer de normale prijs van € 17,95.

Nieuw arrangement: Solex rijden met bezoek aan Museum Hoeksche Waard

Nieuw cultureel arrangement met collega's, vrienden of familie. Tijdens deze groepsactiviteit herleeft de nostalgie van vroeger op de solex (inclusief pothelm en lange jas) en maakt u in het museum een tocht door het verleden en heden van de Hoeksche Waard. U ontmoet de bewoners van 't Hof van Assendelft en boerderij Oost-Leeuwenstein, u ziet de oude ambachten en de expositie '4000 jaar Hoeksche Waard'.