Kindermiddag voorjaarsvakantie

Vanwege de tentoonstelling Watersnoodramp 1953, die momenteel te zien is in Museum Hoeksche Waard, heeft de kindermiddag als thema: wind en water. De kinderen kunnen proefjes doen, knutselen en speuren. Lees meer.

 

Aanvang 13.30 uur in 't Hof van Assendelft, Hofweg 13 te Heinenoord. Entree kinderen € 3,- de activiteiten zijn verder gratis. Groot/Ouders kunnen een lekker kopje koffie/thee drinken of het museum bezoeken tijdens de kindermiddag. Volwassenen betalen € 5,-. Vrienden van het museum, houders van de Museumkaart of Rotterdam Pas betalen geen entree.

Vacatures: Coördinator Onderhoud en Techniek en werkgroep Educatie en Textiel/Sieraden

Vrijwilligerswerk..............iets voor u??? Kijk eens bij de vacatures voor vrijwilligerswerk bij Museum Hoeksche Waard. Wij zoeken o.a. een vrijwilliger die de werkzaamheden van onze werkgroep Onderhoud en Techniek coördineert en mede uitvoert. Lees meer. Vanwege drukke werkzaamheden en een tekort aan vrijwilligers bij de werkgroep Educatie hebben we helaas de kinderfeestjes tijdelijk moeten annuleren. Wie wil het museum helpen als vrijwilliger???? Meer informatie kunt u verkrijgen bij ons secretariaat. Ook de werkgroep Textiel en Sieraden kan wat extra handen gebruiken. 

Oost-Leeuwenstein gedeeltelijk gesloten tijdens opbouw nieuwe expositie

Boerderij Oost-Leeuwenstein zal (gedeeltelijk) gesloten zijn tussen 5 en 16 maart 2018 vanwege de opbouw van de nieuwe jubileum expositie, met als titel "4000 jaar Hoeksche Waard". Museum Hoeksche Waard viert in 2018 haar 50 jarig bestaan. Gedurende het jaar zullen diverse interessante en feestelijke evenementen plaatsvinden.

 

Oost-Leeuwenstein is in bovengenoemde periode wel te bezoeken door individuele bezoekers; er zijn geen rondleidingen (groepen) mogelijk. Ter compensatie voor het ongemak bieden we een gratis kopje koffie/thee aan. In 't Hof van Assendelft zijn wel rondleidingen (groepen) mogelijk.

 

 

Ontdek meer in het museum, mèt gids!

Een eerste Open Rondleiding met gids in 2018 vindt plaats op 24 februari en wordt verzorgd door gast-gids Theo Verhoeff. Zijn expositie 'De glazen natuur/Portret van een poëtisch kunstenaar' is nog te zien in Museum Hoeksche Waard tot en met zondag 4 maart aanstaande. Tijdens de Open Rondleiding vertelt Theo Verhoeff over de totstandkoming van zijn glaskunst en de techniek. De rondleiding start om 14.00 uur in boerderij Oost-Leeuwenstein, Dorpsstraat 13 te Heinenoord. U betaalt alleen entree, de rondleiding is gratis. Vrienden van het museum en houders van de Museumkaart of Rotterdam Pas betalen geen entree. 

De Open Rondleidingen zijn bedoeld voor individuele bezoekers, zodat zij ook de gelegenheid krijgen om deel te nemen aan een rondleiding met gids. Voor groepen vanaf 6 personen worden al regelmatig op afspraak rondleidingen gegeven in het museum. .