Tour langs de Boer

Museum Hoeksche Waard is deelnemer aan Tour langs de Boer op donderdag 30 mei. Het museum laat de verbinding tussen het heden en verleden zien in museumboerderij Oost-Leeuwenstein in Heinenoord. Gratis rondleidingen, Oudhollandse spelen zoals steltlopen, hoefijzer werpen, spijkers slaan en archeologische opgravingen voor de kinderen. Ook OVHW, de oldtimer vrienden Hoeksche Waard, leggen de verbinding tussen heden en verleden door maar liefst 30 oldtimer tractoren bij Boerderij de Kikkershoek aan het publiek te tonen en uiteraard er alles over te vertellen.
's Middags zullen deze oldtimer tractoren een rondrit maken. De molens tonen aan de bezoekers dat hun werk nauw verweven is met de agrarische sector in de Hoeksche Waard. Overal zijn heerlijke verse producten bij de boerderijen te koop. Dus tour langs de boer en u zult verstelt staan van het grote aantal producten wat in de Hoeksche Waard met zoveel passie en trots geproduceerd wordt!

Let op: 't Hof van Assendelf is gesloten tijdens dit evenement!

Expositie 'Aris Roskam, Wereldberoemd in de Hoeksche Waard

“Waar gaat het leven over? Eigenlijk gaat het leven toch nergens over?” Hij neemt het allemaal niet te serieus. Aris Roskam (1947) uit Strijen maakt kunst met humor. En wel in vier soorten: De bewegers, de witgoed-afdeling, gewone schilderijen en de voer- en vaartuigen. Zijn opleiding als vliegtuigbouwkundige is in veel van zijn werken terug te zien. Vaak bewegen zijn kunstwerken hetzij op stroom hetzij op windenergie hetzij met elastiekjes, en hij maakt er zelf filmpjes bij die de werking ervan uitleggen. Dat is wellicht iets dat hij van zijn werk als natuurkundeleraar heeft overgehouden: toelichten, uitleggen en altijd met gevoel voor humor. De ‘gewone’ schilderijen die hij maakt, veelal in olieverf en op paneel uitgevoerd, hebben vaak prachtige titels als “Suikerbietdialoog”, “Schaduwwerpende vlieg” en “Anti-emancipatorische afbeelding of vlindervangst.” De witgoed of kabouterachtigen, zoals hij dat noemt, zijn beelden, figuren van gips ,gegoten en vervolgens betekend en beschilderd.

Van 8 juni t/m 6 oktober 2019 in Museum Hoeksche Waard. Bekijk de flyer of ga naar: Lees meer!

Laatste kans om '4000 jaar Hoeksche Waard' te bekijken

De expositie '4000 jaar Hoeksche Waard' is door omstandigheden (zie onder) nogmaals verlengd tot zondag 2 juni. Neem de kans waar om alsnog of misschien nog een keer allerlei voorwerpen en verhalen van 4000 jaar geschiedenis van uw omgeving te leren kennen. Velen zijn u voorgegaan en hebben de unieke expositie ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van het museum bijzonder gewaardeerd.

Vanaf zaterdag 8 juni t/m zondag 6 oktoer 2019 is de nieuwe expositie te bezoeken 'Aris Roskam, Wereldberoemd in de Hoeksche Waard'