BgMax

Rondleidingen Aris Roskam

heermethondenRondleiding is volgeboekt

 

Kunstenaar Aris Roskam geeft rondleiding langs tentoonstelling

 Op  zaterdag 10 augustus geeft kunstenaar Aris Roskam in Museum Hoeksche Waard een rondleiding waar zijn eigen werk te zien is in de tentoonstelling. Tijdens de rondleidingen vertelt Roskam over zijn techniek, materiaalgebruik en inspiratie. Hij is bekend vanwege zijn humor in de kunst.

Vaak bewegen zijn kunstwerken hetzij op stroom hetzij op windenergie hetzij met elastiekjes en hij maakt er zelf filmpjes bij die de werking ervan uitleggen. Dat is wellicht iets dat hij van zijn werk als natuurkundeleraar heeft overgehouden: toelichten, uitleggen en altijd met gevoel voor humor. Vanzelfsprekend is er uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen.

In de tentoonstelling laat Roskam zijn proces door de jaren heen zien.

Roskam: ''In deze tentoonstelling hangt een van mijn eerste werken. De ‘gewone’ schilderijen die hij maakt, veelal in olieverf en op paneel uitgevoerd, hebben vaak prachtige titels als “Suikerbietdialoog”, “Schaduwwerpende vlieg” en “Anti-emancipatorische afbeelding of vlindervangst.” De witgoed of kabouterachtigen, zoals hij dat noemt, zijn beelden, figuren van gips gegoten en vervolgens betekend en beschilderd. Maar dat hij de wereld met humor bekijkt, wil niet zeggen dat er geen boodschap of verhaal in zijn werk zit.

De rondleidingen zijn van 14.00 tot 15.00 uur in Museum Hoeksche Waard, Boerderij Oost-Leeuwenstein, Dorpsstraat 13, 3274 BB Heinenoord. Per rondleiding zijn maximaal 15 kaarten beschikbaar, aanmelding is daarom noodzakelijk. Aanmelden is verplicht en kan via de link onder aan dit bericht.

PRIJS:

Volwassenen entree + gids Aris Roskam + koffie/thee + koek (plak cake/plak Tientje/gevulde koek/stroopwafel) = € 8,25

Idem voor, Rotterdampas of Museumkaart = € 3,00

 

Aanmelding gesloten