Streekbibliotheek

De streekbibliotheek bevat een schat aan informatie over de Hoeksche Waard. Zo zijn er naslagwerken op diverse gebieden zoals krantenadvertenties, geografische kaarten en kranten vanaf 1878. Ook zijn er exemplaren van de vele lokaal uitgegeven boeken te vinden.

Museum/Annee Bos in studiezaalDe meeste bezoekers zijn genealogen, maar iedereen kan informatie halen uit bijvoorbeeld oude krantenberichten over verenigingen, bedrijven of bepaalde gebeurtenissen. In de bibliotheek zijn jaargangen vanaf 1878 van het "Nieuwsblad voor de Hoeksche Waard, IJselmonde en Vlaardingen en omstreken" (later: "Nieuwsblad voor de Hoeksche Waard, IJselmonde en Putten"). Deze informatie is deels op micro-fiches, deels in origineel.

Documentatie uit de bibliotheek wordt regelmatig geraadpleegd door scholieren voor een werkstuk.

In het fotoarchief bevinden zich afbeeldingen uit vroeger tijden van dorpen en buurtschappen in de Hoeksche Waard.

Maar ook de collectie negatieven van de bekende beeldverslaggevers Dick en Jopie Leeuwenstein zijn er opgeslagen.

Verder zijn er nog geografische kaarten en het beroepenregister te raadplegen. De bibliotheek is gevestigd in het Cultuurhistorisch Documentatiecentrum van het museum. Openingstijden.