2019 Vriendendag

Vriendendag op zaterdag 12 oktober 2019

Gebouwen en Tuien   Tuin HofDit jaar brengen wij een bezoek aan Stadspaleis het Markiezenhof in Bergen op Zoom, waarna zoals gebruikelijk, de spek-met-perenmaaltijd volgt. U kunt ook kiezen voor één van de beide programmaonderdelen.

Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:

11.00 uur Vrijblijvend. ‘Kijkje achter de schermen’ bij de opbouw van de nieuwe tentoonstelling ‘De draad kwijt’. Marjolein van der Stouw, coördinator Textielgroep, vertelt u er meer over bij de Taselaar-kast.

12.00 uur Ontvangst in ‘t Hof van Assendelft met koffie/thee en krentenbol. Opening door Gert Schilperoort, voorzitter Vriendenkring.

13.00 uur Bus Snelle Vliet vertrekt vanaf Oost-Leeuwenstein met bestemming Bergen op Zoom.

13.45 uur Aankomst bus bij het Markiezenhof. In- en uitstappen is mogelijk voor de ingang van het Stadspaleis.

14.00 uur Ontvangst met koffie/thee en een kleine Bastaert, specialiteit van het museum. Aansluitend rondleiding met gidsen in groepen van ca. 20 personen.

Daarna de mogelijkheid om op eigen gelegenheid nog even rond te lopen.

16.15 uur Instappen in bus Snelle Vliet voor de terugreis naar Heinenoord.

17.00 - 17.30 uur Ontvangst met drankje in Restaurant ’t Stammineeke, Brabersweg 10, 3271 LD te Mijnsheerenland, waarna de traditionele maaltijd van spek met peren of erwtensoep/roggebrood met spek volgt.

De kosten voor deze dag zijn als volgt:

- Alleen middagprogramma: € 25,-- p.p.

- Alleen avondprogramma: welkomstdrankje en 3-gangen diner € 28,50 p.p.

- Gehele programma: € 53,50 p.p.

U kunt zich tot uiterlijk 1 oktober 2019 aanmelden en wel als volgt:

Alle bedragen graag overmaken op rek. nr. NL89 INGB 0003 8708 52 t.n.v.

‘Stg. Vriendenkring van Museum Hoeksche Waard’ te Heinenoord, onder vermelding van uw lidnummer, het aantal personen en de menukeuze: spek/peren of erwtensoep/roggebrood. Introducés zijn welkom.

Let op: bij uw betaling graag de naam van de Vriendenkring gebruiken zoals hierboven vermeld. Op deze manier komt het bij de juiste organisatie terecht.

Uw betaling dient eveneens uiterlijk 1 oktober a.s. binnen te zijn op bovengenoemde bankrekening.

Nog vragen? U kunt hiervoor terecht bij Henriëtte Visser (tel. 0186 – 640906) of bij Nel Koudijs (tel. 0186 – 602528).

N.B. Rollators kunnen mee in de bus en het Markiezenhof (gedeeltelijk). In het museum is een lift aanwezig tot de 1e etage. Rolstoelen niet mogelijk!Eventuele dieetwensen horen wij ook graag uiterlijk 1 oktober a.s.

GRAAG TOT ZIENS OP 12 OKTOBER

Bestuur Vriendenkring van Museum Hoeksche Waard