Streekhistorie

De Streekbibliotheek van Museum Hoeksche Waard bevat informatie over veel facetten van het maatschappelijk leven in de Hoeksche Waard in vroeger tijden en in de huidige tijd. Er zijn publicaties over landbouw, handel en industrie, natuurontwikkeling, verkeer en vervoer, verenigingsleven enz. in de Hoeksche Waard en op Tiengemeten.

 

En vanzelfsprekend kunt u de publicaties over de geschiedenis van deze eilanden in de studiezaal raadplegen, naast streekkranten en audio- en videomateriaal.

 

Naast de streekbibliotheek zijn er ook de bulletins van de Vriendenkring en de columns van Het Kompas.  De bulletins zijn raadpleegbaar via de website en vormen een belangrijke bron van informatie over de geschiedenis van het museum en van de Hoeksche Waard door de artikelen die erin zijn opgenomen. 

In de afgelopen jaren verscheen met regelmaat een column van Museum Hoeksche Waard in Het Kompas, het lokale nieuwsblad van de Hoeksche Waard. Meestal was dit éénmaal per maand. In de jaren 2018 en de eerste helft van 2019 verscheen de column vaker in verband met het 50-jarig bestaan van Museum Hoeksche Waard. De columns ontbreken over de periode juni 2019 tot december 2021.

 

Meer historische Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften vindt u op www.delpher.nl.

 

 Heeft u één of meer boeken of andere publicaties die betrekking hebben op de Hoeksche Waard, die zich nog niet in deze catalogus bevinden en die u wilt schenken aan het museum, dan kunt dit melden via het contactformulier.

Boerderij Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord
Tel. 0186-601535

't Hof van Assendelft
Hofweg 13 (ook postadres)
3274 BK Heinenoord
Contact

Privacy statement en cookiebeleid 

@ Museum Hoeksche Waard

KvK 41118538
NL36RABO0351102450

Boerderij Oost-Leeuwenstein is geheel rolstoeltoegankelijk, ‘t Hof van Assendelft gedeeltelijk, daar is een traplift. In beide gebouwen is een invalidentoilet.