Vriendenkring

De Vriendenkring is een stichting die Museum Hoeksche Waard morele en materiële steun biedt. Kortom, helpt waar mogelijk! Daardoor is de Vriendenkring van groot belang voor het museum. Door de steun van de Vriendenkring kan het museum een gewenste aankoop doen of helpen bij een grote investering.

In 2020 heeft de Vriendenkring de aanschaf van de zonnepanelen op het dak van het depot bekostigd. Hiermee werken we niet alleen mee aan een groen museum maar ook aan een structurele verlaging van de energiekosten.

 

Zowel Museum Hoeksche Waard als de Vriendenkring zijn een fiscale Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat giften aan het museum en de Vriendenkring aftrekbaar zijn (mits u aan de fiscale voorwaarden voldoet).

 

Om te laten zien wat er met de bijdragen van de Vrienden gebeurt, plaatst de Vriendenkring het jaarverslag op de website (ANBI-Publicatie 2023).

Ook voldoet de Vriendenkring aan de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen  en beschikken we over een privacy statement over hoe we omgaan met uw gegevens.

 

 De Vriendenkring geeft tweemaal per jaar een Bulletin uit. Deze Bulletins vormen een belangrijke bron van informatie over de geschiedenis van het museum en van de Hoeksche Waard door de artikelen die erin zijn opgenomen.                       ee jaar zijn in een databank opgenomen. Op alle artikelen in het Bulletin rust copyright waardoor het niet is toegestaan om Vriend worden?

Vriend worden kan al vanaf € 15 per jaar. En wat krijgt u daarvoor?

  • Gratis en binnen openingstijden onbeperkt toegang tot het museum en het documentatiecentrum.
  • Toezending van het Bulletin, een blad dat tweemaal per jaar verschijnt, met onder meer nieuws over het museum.
  • Korting op de toegangsprijs van lezingen die door het museum worden georganiseerd.

 Wilt u uw interesse en betrokkenheid in Museum Hoeksche Waard omzetten in een lidmaatschap van de Vriendenkring, dan kunt u zich aanmelden via onderstaande knop. 

Na aanmelding ontvangt u een factuur voor de betaling van uw bijdrage en eventuele portokosten.

 

KvK-nummer 41119934

NL89INGB0003870852

NB Ná 30 september hoeft u voor het lopende jaar geen bijdrage meer te betalen (dat mag natuurlijk wel!). U betaalt pas wanneer u in het daaropvolgende voorjaar een Bulletin van de Vriendenkring met een factuur ontvangt.

Boerderij Oost-Leeuwenstein
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord
Tel. 0186-601535

't Hof van Assendelft
Hofweg 13 (ook postadres)
3274 BK Heinenoord
Contact

Privacy statement en cookiebeleid 

@ Museum Hoeksche Waard

KvK 41118538
NL36RABO0351102450

Boerderij Oost-Leeuwenstein is geheel rolstoeltoegankelijk, ‘t Hof van Assendelft gedeeltelijk, daar is een traplift. In beide gebouwen is een invalidentoilet.